Z návštěvy Otrokovic si kromě zážitků a vzpomínek můžete odvézt i lahodné speciality.
Níže Vám představujeme vybrané lokální výrobce poctivých dobrot...
Pražírna čerstvé kávy nabízí v provozovně na ul. Hložkova a přes e-shop zrnkovou a mletou kávu, léčivé a bylinkové čaje, sypané a poprcované čaje, mlýnky na kávu, pákové a automatické kávovary a příslušenství. Mj. hrníčky, konvičky, džezvy a filtry.
Prodává lahodnou kávu Arabica a Robusta - jednodruhové kávy i směsi ze zrn ze všech koutů světa, stejně jako bezkofeinovou. Jak v Otrokovicích - např. v Městské kavárně, v cukrárně Společenského domu, ve zlínských barech a kavárnách, tak na velkých kulturních a sportovních akcích po celém Česku.
Více na webu Pražírny Fiery Bean.
Lokární minipivovar produkuje nefiltrované, živé pivo, vařené pouze z přírodních surovin. Klasická piva i speciály vaří v nerezové varně s objemem 10 hl. Pivo kvasí v otevřené spilce přibližně 7 dnů a poté dozrává ve sklepě při teplotě 2°C – 4°C po dobu 30 až 60 dnů. Pivovar používá humnový slad ze Záhlinické sladovny, Žatecký chmel a místní vodu. Kapacita pivovaru je 1400 hl. V nabídce jsou mj. 10° Topper světlé, 11° Scat světlé, 11° Panhead polotmavé, 12° Shovel světlé, 13° King tmavé.
Minipivovar sídlí na ulici Dr. E. Beneše v komplexu spolu s restaurací, penzionem a muzeem motocyklů.
Více na webu Pivovaru Harley Pub.
Splněný sen paní Renaty Zezulkové alias MarmelLady. Se svým týmem ručně vyrábí džemy, marmelády, čatní a sirupy z nejkvalitnějších surovin převážně z vlastní zahrady nebo od ověřených místních dodavatelů. Snaží se zpracovávat zapomenuté druhy čerstvého ovoce typické pro náš kraj - ryngle, mirabelky, špendlíky, jeřabiny. Klade velký důraz na jejich výběr, kvalitu a šetrné zpracování. Její džemy se vyznačují vysokým podílem ovoce (výběrové neboli extra džemy), používá minimální množství cukru bez přidání stabilizátorů, zahušťovadel a ochucovadel. Nezaměnitelnou chuť produktům dodávají bylinky a planě rostoucí plody z valašských kotárů a občas také kapka valašské slivovice nebo exotické koření přivezené z cest.
Její dobroty jsou oceňované doma i v zahraničí: Great Taste Awards, The World's Original Marmalade Awards & Festival, Regionální potravina Zlínského kraje.
Více na webu MarmelLady.
Rodinná firma založená p. Karlem Zbořilem se od r. 1994 věnuje výrobě a zpracování vepřového a hovězího masa, výrobě uzenin a uzených výrobků a zabijačky podle starých norem a receptů. Klade důraz na vysokou kvalitu používaných surovin, pečlivě vybírá používané koření a dodržuje osvědčené technologické postupy. Od ostatních se liší i tím, že používá klasické uzení dřevem, při kterém uzenina získává jedinečnou chuť a vůni. Pro své výrobky kupuje zvířata výhradně z českých chovů.
Její výrobky najdete v prodejně na ulici Komenského, nebo v pojízdné prodejně, která má již několik let své zastávky v okolí Otrokovic a Zlína.
Více na webu Řeznictví a uzenářství Zbořil.